Енциклопедія пропаганди


Нещодавно в РФ анонсували створення «Загальнонаціонального інтерактивного енциклопедичного порталу» - російського аналогу Вікіпедії. Нова онлайн-енциклопедія будуватиметься на базі ВРЕ - Великої російської енциклопедії (створена за указом Путіна!). Керівник маркетингових комунікацій ВРЕ Анна Сініцина заявила, проект покликаний захистити сучасне знання від розмивання, а користувачів Інтернету - від недостовірної інформації. Вона зазначила, що «в умовах лавиноподібного зростання фальсифікацій та фейкових повідомлень, особливо актуальним є завдання створення та поповнення бази безпечної інформації, що особливо важливо для росіян». Іншими словами – росіян потрібно захистити від відкритої інформації та нав’язати їм «безпечну» інформацію.


Сініцина зазначила, що одним з принципів, на яких будується ресурс є відповідальність автора за написане. Відтак, вся інформація на сторінках російської онлайн-енциклопедії буде верифікована «науковою спільнотою». Тобто, остаточне рішення про включення в енциклопедію інформації прийматиме експертна спільнота. Експертна спільнота, у свою чергу, складатиметься з авторського колективу Великої російської енциклопедії та інших авторів (за вибором редакції!). Тож, «безпечна» чи «небезпечна» інформація для російського читача і чи додавати її до енциклопедії вирішуватимуть представники Великої російської енциклопедії.

Загалом, поки що про російську енциклопедію відомо небагато, але зрозуміло одне: у чесній боротьбі вона програє Вікіпедії як «Rutube» програв «YouTube» чи «Дойки.Ком» програв «Pornhub» (зацініть аналогію ;-))))

Проте, якщо в РФ заборонять Вікіпедію, то російські користувачі будуть змушені звертатися до пропагандистського аналогу. А враховуючи, що ВРЕ планує впроваджувати ресурс в шкільну програму, він може стати реальною загрозою інформаційній безпеці РФ (яку росіяни подають як протидію загрозам). На мою думку, це апогей іронії!!!

Комментарии

Популярные сообщения